Pages

2012. július 30., hétfő

Indiai pálmalevelek



 Mostanában elég felkapott dolog lett ez a pálmalevél keresgélés.  Aki még nem hallott volna róla: Indiában 2500 évvel ezelőtt spirituálisan fejlett beavatottak, papírra- helyesebben mondva pálmalevelekre vetették összesen több millió (!) ember sorsát,  életfeladatát mintegy jóslatot vagy inkább forgatókönyvet. A tapasztalatok és beszámolók alapján megdöbbentő azonosságok és mára beteljesült konkrétumok vannak lejegyezve a titkos indiai könyvtárakban. India szerte több száz ilyen könyvtár létezik, ahol pálmaleveleket őriznek. 

A legenda - jobban mondva - a hagyomány úgy szól, hogy mindenkinek van saját jóslata, aki elmegy Indiába érte.


Ezzel is egyfajta sorsszerűséget vetítenek előre a pálmalevelek írói. Vagyis, ha van leveled, ott leszel érte. Ha nincs, akkor pedig vagy nem is szerzel tudomást a pálmalevelek létezéséről vagy egyszerűen nem érzel késztetést, hogy elmenj, esetleg el sem jutnál oda. Ha sikerült megtalálni a megfelelő könyvtárat, egy indiai pálmalevél olvasó fogja „dekódolni” az iratokat. Őket India szerte szentként tisztelik. Vigyázni kell, mert sok a csaló és sokan akarnak hasznot húzni, pénzhez jutni felhasználva a leveleket körüllengő kultuszt.  A valódi pálmaolvasók apáról fiúra örökítik tudásukat, és ők valóban megbízható források. Itt kanyarodnék át arra a dilemmára, aminél még én sem tudok teljességgel állást foglalni. Mégpedig nemrégiben felmerült filozófiai problémára.  Nemrégiben elkezdték hirdetni Magyarországon is, hogy felkutatják neked a saját pálmaleveled egy ujjlenyomat alapján és felolvassák neked interneten keresztül. Utána néztem ennek az egésznek a honlapján, egy elég hitelesnek tűnő dologról van szó (http://www.palmalevelek.hu/)
Tételezzük fel, hogy valódi olvasók fogják elemezni a levelet. Viszont, felmerül az a kérdés, hogy ugye elvileg annak van csak pálmalevele, aki elmegy érte. Kicsit megint a nyugati lustaságot érzem e mögött az „újítás” mögött.  Jó, nyilván nincs mindenkinek pénze a bolygó másik felére utazni, de szerintem ennek is megvan az oka, és ha nincs rá pénze, valószínűleg - mivel nem megy oda- nincs is pálmalevele.

Inkább annak a híve vagyok, hogy ha valaki kíváncsi rá, akkor fogja magát, cihelődjön fel és induljon el megkeresni. Még ha nem is fogja megtalálni, maga az út, amit megtesz, hogy meglelje, többet fog jelenteni mint maga a levél.


A másik fontos érdekesség, hogy állítólag egy- két évtizeden belül el fognak sötétedni a levelek és hasznavehetetlenekké válnak. Meglehetősen érdekes, ha belegondolunk, hogy a több ezer éves levelek pont most akarnak eltűnni… pont, amikor egy korszakváltás előtt állunk. 2012 hitelét, vagyis hogy valami történni fog ez is alátámasztja, hiszen elég, ha arra gondolunk, hogy ha egy új korszakot kezdünk, a régi kor jóslatai nem lesznek már érvényesek az új korszakban. A jóslatokról pedig csak annyit, hogy sosem az a céljuk, hogy megmondják a jövőt előre, hiszen arra senki sem képes, mivel a jövő egy dinamikus dolog, folyton változik. Viszont előre tudja vetíteni a dolgokat úgy, hogy az adott jelen állás szerint mi fog bekövetkezni, ha nem változtatunk. Ezért van nagyon fontos szerepe a jóslapoknak, mivel figyelmeztetések, és koránt sem determinisztikusak. Hiszem, hogy van egy nagy forgatókönyv, ami szerint halad, fejlődik  a világmindenség, viszont a különféle jóslatok csupán eligazítások , figyelmeztetésül szolgálnak, hogy a helyes úton tudjunk maradni, ezért a legnagyobb hiba, ha beletörődéssel fogadjuk őket a helyett hogy tennénk azért hogy egy adott dolog ne következzen be. 
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése