Pages

2012. november 8., csütörtök

Nosso Lar: élet a halál után

A film alapjául Chico Xavier brazil író és médium egyik könyve szolgált, melyben egy fénymunkásról ír, aki hosszú időn keresztül kapcsolatban állt vele és sugallataiból írta meg könyveit.
 A történet közvetlenül a második világháború előtt játszódik, egy nagy tekintélyű orvos halálával kezdődik a film. A továbbiakban azt mutatja be, mi történik vele a földi élete  után.
Meglepő részletességgel nyerhetünk betekintést a halál utáni életbe, és szembesülhetünk azzal, hogy mindaz, amit életünk során teszünk, kihat a későbbi létezésünkre. Valójában egy meglepő átalakulásnak – vagy ahogy a filmben nevezik: felébredésnek – lehetünk szemtanúi, hiszen láthatjuk, miként válik a materialista, egocentrikus orvosból egy egészen más lélek.
Hamar kiderül, hogy az égi élet egészen más. Létünk örökös fejlődés, életeink csupán állomások ebben az örökkévalóságban, ahol minden a továbblépésről és a tanulásról szól.
A filmet az érdekes témán kívül azért is érdemes megnézni, mert nagyon fontos alapvető emberi értékek is szóba kerülnek a történet során. Megvilágít egy másik nézőpontot, aminek tükrében akár a földi világunk is lehetne az ott bemutatott világgal hasonlatos. Nagyszerű kijelentéseket tesz a földi létünkről, emberi kapcsolatainkról, értékrendünkről, tanulásunkról.
Sok spirituális témát és tanítást összegez, szinte minden jelenet mögött ott van egy mélyebb mondanivaló. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


3 megjegyzés:

  1. Angol felirattal láttam ezt a filmet, de mintha magyar feliratozott változatát is láttam volna korábban. Azóta is keresem (nem mindenki tud angolul a családomban) mert nagyon értékes és érdekes film, ennek ellenére alig ismert. Csak remélem, hogy egy nap megtalálom a magyarul feliratozott változatát is, hogy meg tudjam mutatni barátaimnak.

    VálaszTörlés
  2. Angol felirattal láttam ezt a filmet, de mintha magyar feliratozott változatát is láttam volna korábban. Azóta is keresem (nem mindenki tud angolul a családomban) mert nagyon értékes és érdekes film, ennek ellenére alig ismert. Csak remélem, hogy egy nap megtalálom a magyarul feliratozott változatát is, hogy meg tudjam mutatni barátaimnak.

    VálaszTörlés
  3. https://www.youtube.com/watch?v=XIpl8q26xDI
    Magyar felirattal :)

    VálaszTörlés