Pages

2012. szeptember 13., csütörtök

Táplálkozás - kristályszerkezet I.




Spirituális emberek megnyilvánulásait megfigyelve észrevettem, milyen témák kerülnek napról napra szóba. Azonban láttam azt is, hogy van, amit meg sem említenek. Éppen ezért határoztam el, hogy sokkal többet fogok írni a blogon arról, amiről annyira nem szeretnek beszélni spirituális körökben. Egyfajta hiánypótlást szeretnék ezzel elindítani és hangsúlyozni, milyen lényeges témákról is van szó.

Nyitó témámként a táplálkozást választottam. Azért, mert ez meghatározza életünk hosszát, minőségét, mégis el van nyomva, ha spirituális fejlődésről van szó. Egyik csoportban sem olvastam, hogy rendszeresen foglalkoznának a témával, sőt általában szóba sem kerül.

Igyekszem nem regényhosszúságú írásokat közölni, ezért több részre bontom fel a sorozatot. Ebben a részben a természetes kristályszerkezetű ételekkel foglalkozom.
Pedig úgy gondolom, hogy helyes táplálkozás nélkül a spirituális fejlődés olyan, mint autó kerekek nélkül. Hiába van nagyon jó motor benne, nem tud előre jutni. Így vagyunk ezzel mi is. Ha energetikai szempontból folyamatosan bepiszkoljuk magunkat, akkor képtelenek vagyunk nagyobb spirituális magasságokba emelkedni. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjünk mindent az alapoknál.

Nem szeretnék biológiaórát tartani, de kicsit muszáj a táplálékok biológiájába belemennünk. Mint tudjuk, minden - többek között az is, amit megeszünk – atomokból épül fel.  Ezek az atomok valamiféle módon kapcsolódnak egymáshoz. Kialakítanak egy szerkezetet, amit pl. víz vagy élő táplálékok esetében kristályszerkezetnek nevezünk. A szerkezeten belüli kötések magas frekvenciájú energiát tárolnak, ezt spirituális emberek általában magas rezgésnek hívják. Elég csak arra gondolni, hogy ha csak egy pici szerkezetben ennyi energia van, akkor egy alma milyen finom rezgésű energiát tárolhat magában.
Pontosan ezért szokták mondani, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket legjobb nyersen fogyasztani. Miért? Főzéskor, pároláskor nem csak a vitaminok mennek ki belőle, hanem az energia is. A sejt citoplazmája kristályszerkezetű. Ugyanakkor komponensei között rengeteg fehérjét találunk. Magas hőfokon a fehérjék kicsapódnak, tehát a citoplazma szerkezete szétesik, kötéseiből az energia eltávozik. Amit enni fogunk, az sokkal alacsonyabb energia- és tápanyagtartalmú.
Fagyasztáskor is hasonló történik. A sejt -8 °C alatt már nem tudja megtartani kristályszerkezetét. A helyzet hasonló: kötések megtörnek, energia felszabadul. Hiába várná azt az ember, hogy ha a víz megfagy, kristályszerkezetű lesz, ez a valóságban másképp működik: a citoplazmát felépítő fibrinszálak a peptidkötéseiknél szétesnek, méghozzá azért, mert a víz kristállyá fagyva szétroncsolja. Így ugyan a víz kristályosodik, de a sejt roncsolódik.

Miért fontos ez?

Jogosan merülhet fel a kérdés. Ahhoz, hogy pontos és érthető válasszal szolgálhassak, gondoljunk bele, miért is eszünk. Testünknek szüksége van nyomelemekre, ásványi anyagokra. Ugyanakkor egy-egy étkezés után erősebbnek is érezzük magunkat, tehát több lesz az energiánk. Nagyon fontos, hogy önmagunkra ne csak fizikai valónkban gondoljunk. Ott van a lelkünk is, akinek teljesen mindegy, milyen étvágygerjesztően néz ki egy étel, ő csak azt nézi, hogy milyen minőségű energiából áll. Mert azt tudja hasznosítani.
Téves feltételezés lenne azonban azt gondolnunk, hogy fizikai testünk nem foglalkozik az energiákkal. Minden, ami atomokból épül fel, rendelkezik saját rezgéssel. Minél erősebb egy szerkezet, minél szabályosabb, a kötések annál több energiát képesek raktározni, így annál jelentősebb lesz a rezgése, és finomabb az energiája. Testünk olyan tökéletesen megalkotott élő rendszer, amiben az apró sejtek képesek felvenni a bevitt táplálék rezgését.
Hogy ne tűnjön ilyen bonyolultnak, gondoljunk arra, hogy mikor betegek vagyunk, sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk, egészségesebbé válunk. Azért, mert a gyümölcsnek szabályos kristályszerkezete van, és ha ezt nagy mennyiségben bevisszük a szervezetünkbe, akkor sejtjeink is átveszik ezt az egészséges rezgést, és visszaállnak természetes kristályszerkezetbe.
Gyakori hárítás, kifogás, hogy a mai világban már az sem „bio” amire rá van írva, hiszen szennyezett a talaj, az öntözővíz, a levegő… stb. Valóban módosítják a külső tényezők a zöldségek, gyümölcsök energiáját, de teljes mértékben nem tudják lerombolni. Hogy visszatérjek az írásom elején említett autóra: a legkönnyebb a természtes kristályszerkezetű ételeket és a mű kristályszerkezetű ételeket ért káros behatások közötti különbséget két autóval szemléltetni. Csak, hogy érthető legyen mindenki számára. Nem mindegy, hogy egy nagyon jó minőségű luxusautót használok 15 évig, vagy egy kifejezetten tömeggyártásra tervezett gyengébb, de olcsó autót. Tegyük fel, hogy ideális világban élünk, és a káros hatások mindkét autót ugyanolyan mennyiségben érik. 15 év elteltével melyik autó fog jobban működni? Nyilván nem lesz tökéletes, de működik. Míg a másik is lehet, hogy működik, de különbséget lehet tenni a kettő között, az egészen biztos. A természetes kristályszerkezet alapvetően tökéletes. Ha ezt károsítják a fent említett környezeti tényezők, már nem lesz tökéletes, de fog még tartalmazni energiát. Ami eredetileg mű kristályszerkezetű, az már önmagában nem tartalmaz annyi energiát, és ha még ez károsodik, akkor alig lesz benne tápérték. Ilyenek pl. a génmódosított gabonafélék, de erről a következő írásomban szeretnék nagyobb részletességgel írni. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése