Pages

2012. július 30., hétfő

Titkok a "Titok"-ról

Bizonyára sokan hallottak már a Titok című könyvről illetve filmről.
Azoknak mindenképpen ajánlanám, aki most lép a spirituális útjára, mert jó arra, hogy
megadja a kezdő lökést, viszont szeretném felhívni néhány fontos dologra a figyelmet.
Magáról a titokról szeretném bővebben kifejteni személyes véleményem, tapasztalatom.
A lényeg nagyon egyszerű, adott egy alapelv, mindössze annyi a feladat, hogy megtanuljuk alkalmazni a gyakorlatban.

A titok fő problémája, hogy figyelmen kívül hagyja a világot mozgató, szabályozó törvényszerűségek nagy részét, és csak egyet emel ki, mint egy monopol helyzetbe emelve, még pedig a vonzás törvényét.


Életünket nagyban befolyásolja a vonzás törvénye, viszont nem az egyetlen szabályozó elv ami hat az életünkre. Figyelmen kívül hagyják például a karma törvényét, ami általában sokkal erőteljesebben bele tud szólni életünkbe mint azt elsőre gondolnánk.
A másik dolog, amivel nem értek egyet, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek a földi javakra, mintegy ezt jelölve meg a boldogság forrásának. A titok című film szinte végig arról szól, hogy a vonzás törvényét felhasználva, hogyan juthatunk pénzhez, hogyan lehet nagy házunk, nagy autónk stb. Az eszközzel semmi bajom, viszont a cél, az csak illúzió mivel a valódi boldogság nem anyagi javak függvénye. Mint ahogy minden, a pénz is energia. Hasonló a tűzhöz vagy a vízhez, ami szükséges az életünkhöz, viszont, ha elszabadul , hatalmas rombolásra képes, elég ha csak az árvizekre, tűzvészekre gondolunk. Ha viszont híján vagyunk a víznek, nem sokáig bírjuk nélküle, és tűz nélkül is elég nehéz lenne elképzelni az életünket. Sok ember életét pont a hirtelen nyakába szakadó pénz tette tökre, mivel nem voltak felkészülve arra, hogy tudják kezelni, és ezért ellenük fordult.
Aki elég érett már és tudja, hogy a pénz sem más mint energia, úgy tudja használni, hogy
még több energiát fejleszt belőle. Hogy maradjunk a víz példájánál, elég ha a vízerőműre gondolunk. A másik számomra furcsa dolog, ami szemet szúrt, hogy hiányzik a Teremtő Isten jelenléte úgymond a „képlet”-ből. Mindent az univerzum számlájára írnak, holott minden vallás, az ősi magyar hitvilágról nem is beszélve, Istenről esetleg Istenekről beszél. Ha a titkot ősi tudásként tüntetik fel, akkor mindenképpen a Teremtőnek is helyet kellene benne szorítani és nem mindent az univerzumnak címezni.
Úgy gondolom, azok számára akik csak spirituális útjuk elején járnak, félrevezető lehet a
titok, és sajátos csapdákat rejt magában, ennek ellenére ha kitudjuk szűrni belőle ami jó és lefejtjük róla a külső materialista burkot, megláthatjuk legbelül a valódi értékét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése