Pages

2012. július 30., hétfő

Vedd észre a valóságot!




Lándzsa törés torokkal, órákig tartó lógás nyaknál felakasztva...és még sorolhatnánk a videóban látott hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb „mutatványokat”.. és a film még nem is tért ki a az olyan távol keleti kolostorokról szóló legendákra mint amilyeneket Marco Polo is feljegyzett pl. szerzetesek levitációja ( lebegése).
A legtöbb keleti ember nem lepődik meg az ilyesmin, ugyanis ott tudják, hogy más is létezik, az érzékszerveinkkel felfogható fizikai valóságon kívül. Másképp is élik meg az ilyesfajta tapasztalásokat.
A Shaolin kolostorokban élő szerzetesek sem azért törnek el a torkukkal lándzsákat,  mert ez lenne a végcél, amiért éveket tanultak, csupán demonstrálják, hogy kellő elszántsággal, szorgalommal és fegyelemmel az ember tényleg képes legyőzni önmagát, felülemelkedni a fizikai test korlátain és elérni egy magasabb tudatosságot, amikor más szemszögből figyeli már a világ eseményeit. Ezek a gyakorlatok csak melléktermékei annak az évekig tartó tanulásnak, amelynek célja a test, a lélek és a tudat sziklaszilárddá edzése.  Tehát csak levetülése annak a hatalmas belső erőnek, amelyre szert tesznek az éveken át tartó kemény tanulással.
Sokan mondják, hogy nem hisznek az ilyen energia blablákban… mert megfoghatatlan, és nem tudományos.
Az létezik, amit géppel meglehet mérni, mikroszkóppal vagy távcsővel meg lehet nézni, vagy egyszerűen meg lehet fogni, látni, érezni, tapintani.
Erre csak azt tudom mondani, hogy akkor a gondolat sem létezik?
Minden embernek vannak gondolatai nemde?
Azokat se tudta még senki sem kiszedni az agyból és mikroszkóp alatt megvizsgálni. Tehát akkor nem is léteznek?
Vagy ott vannak az álmok. Azokat sem tudták kimutatni, csupán az agy változó frekvenciájú elektromos jelenségét, de az még nem álom, mert akkor a nagymamám régi dinamós elemlámpája se kizárt, hogy képes álmodni… ha csak ennyin múlik a dolog. Tehát az álmok létezését sem fogadjuk el addig, amíg nem lesz elég fejlett a technika ahhoz, hogy egy vászonra kivetíthessük?
Manapság mindenki bizonyítékokat vár… előbb bizonyítsd be, aztán elhiszem.
az ilyennek sosem szabad bedőlni, nem az én érdekem, hogy bárki is elhiggyen valamit.
Az utat mindenkinek magának kell bejárnia és kikényszeríteni sosem lehet a bizonyítékot, mert úgysem kapod meg de amikor eltudod ezt engedni és elkezdesz a szíveddel látni, eljutsz egy szintre ahol már vannak bizonyítékok, de akkor már nincs rá szükséged.
A helyzetet nagyon jól példázza a következő kis animáció:


A legfőbb probléma, hogy a legtöbb ember nagyon bekorlátozza magát ezzel a szkeptikus hozzáállással ami nem mindig baj, mivel ez véd meg attól, hogy kudarcok érjenek bennünket az életben, hogy átvágjanak, becsapjanak. Az ember nem hisz el minden hülyeséget ugye, de mégis ez a tudat alatti félelem olyan erős lett egyesekben, hogy az általa keltett védekező mechanizmus már egy hatalmas blokként működik, ami nem engedi a legtöbb embert a szabad gondolkodásra.
Fél is talán olyan dolgokkal foglalkozni, amit nem érthet meg, vagy csupán nem tud megérteni anélkül, hogy elkezdje ledöntögetni a saját maga által épített falait és megrengetné saját világképét.
Ezekből az emberekből lesznek a notórius tagadók, akik visszavetik sokak lelkesedését, és mindenre van kézzelfogható magyarázatuk.



És bár nem úgy ahogyan ők gondolják, de ezekre tényleg van kézzelfogható magyarázat, mint ahogy pár évtizeddel ezelőtt akár az atom létezése is csak távoli megfoghatatlan és bebizonyíthatatlan tévelygésnek bizonyult sok ember számára.
Azóta elfogadott tudományos tények ezek, pedig a kvantumfizika is sok tekintetben valószínűségeken és találgatásokon, hipotéziseken alapszik.

A belső energiák létét számos kultúrában megtalálhatjuk és mára már tudományosan is bizonyított létezésük.

Ősi kultúrákban mind megtalálható, csupán más - más névvel illették, Indiában prána, Kínában chi, Japánban kí stb…
Mind egy és ugyanazon energia, csupán más-más megnevezéssel, ezért van, hogy sokan mondják a pránanadira és a reikire, hogy valójában ugyan annak a célnak más úton való megközelítése mindkettő, de valójában lényegük egy és ugyanaz.
Találjuk meg ezek mögött a felszínes különbségek mögött a valódi igazságot, hogy valójában minden egy.
Ha bemélyedünk ezeknek az iskoláknak vagy akár a különféle világvallások tanításaiba, ha nem veszünk el a dogmatikus részekben és meglátjuk mindenek valódi lényegét és a közös pontokat leszűrhetjük a következőket:
A teljes élethez, a boldogság eléréséhez elengedhetetlen, hogy az ember a folyamatos fejlődésnek szentelje az életét. Ez nem elvonulást jelent, csupán egy szemléletet, hogy mindig jobbá akarok válni és tökéletesítem minden szempontból saját magam. Magamban keresem a hibát nem másokban.

A másik fontos észrevétel a test – lélek – tudat harmóniájának megteremtése.

Testünket ápolni kell, a keleti tanítások egy része is erre mutat rá, néhány kivétellel, mert vannak irányzatok ahol a test elhanyagolása van kihangsúlyozva a lelket előtérbe helyezvén.
Viszont mivel testünk is lényünk része, lelkünk fizikai síkra történő levetülése, így ahhoz, hogy egységben legyünk önmagunkkal tisztelnünk kell testünket is. Mivel a test hatással van a tudatra és a lélekre így megfelelő állapotban kell tartanunk.
Ennek két legjobb módja, a testmozgás és a helyes táplálkozás. Minden vallás kihangsúlyozza a böjt fontosságát, illetve a húsmentes táplálkozást. Elég, ha a 10 parancsolat azon részére gondolunk, hogy „ne ölj”!
Ha a táplálkozásunkkal nem sértjük meg más élőlények életét és nem szenvedésük energiáját vesszük ez által magunkhoz.
Ez a test tisztaságát fogja magával vonni, aminek egyenes következménye lesz az, hogy tudatunkra is jótékony hatást gyakorol.
A letisztult tudat ami betudja fogadni a a szív sugallatait, vagyis a lélek hangját.
Így válik meg szépen lassan az ember az egójától.
A helyes életmód által tehát letisztul a gondolkodás is.
Tiszta gondolkodású emberek tudnak helyes döntéseket hozni.
Döntéseink pedig befolyásolják magunk és mások életét is.
Így hat ki saját tisztulásunk környezetünkre.
A fejlődéshez nem csak a testet kell tisztán tartanunk, fejlesztenünk hanem tudatunkat , és a lelkünket is.
Tudatunk fejlesztésére, a különböző meditációs technikák szolgálnak illetve az, hogy megtanuljunk mindig a jelen pillanatban élni.
Tudatosan gondolkodni és cselekedni, amikor nem rohangál az ember fejében mindenféle gondolat, hanem kontroláljuk őket és állandósul bennünk a béke.
Míg lelkünket leginkább azzal tudjuk erősíteni, ha minél inkább hagyjuk, hogy átvehesse testünk fölött az irányítást, és követjük sugallatait, a tudat segíti őt nem pedig fölülbírálja.
A letisztult test lélek és tudat magával vonja a letisztult energiákat, vagyis elérve ezt a szintet már környezetünk számára is érzékelhető a változás kisugárzásunkban még megnövekedett belső energiánk által.
Ha az energiák megfelelően áramlanak testünkben, elkerülnek a betegségek is és a szervezet tűrőképessége megnő.


Mint látjuk, nincs tehát szükség gyógyszerekre, hangulatjavítókra, pszichológusokra, csupán annyira lenne szüksége a nyugati embernek, hogy erőt vegyen magán, és vegye a fáradtságot, hogy figyeljen saját magára, és elkezdje a saját spirituális útját járni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése