Pages

2012. július 30., hétfő

Hasznosítsd a Napot, akár házilag is!


Az utóbbi időben szerencsére egyre többen adják a fejüket megújuló energiaforrások hasznosítására. A napkollektorok néhány évvel ezelőtt még kuriózumnak számítottak, mára az új építésű városrészekben elfogadott „tetőtartozék”. Ugyanakkor mi van, ha az embernek nincs ennyi pénze, mégis szeretné élvezni a napkollektor nyújtotta előnyöket?
Létezik megoldás, egy ún. sörkollektor, amit egy kis ügyességgel és megfelelő útmutatóval bárki elkészíthet otthon. Nevét az alapjául szolgáló sörösdobozokról kapta, de igazából bármilyen eldobható aluminium dobozból elkészíthető. Mivel olyan leírást találtam, ami szerintem minden igényt kielégít, IDE kattintva bárki elolvashatja .
Másik napkollektor is lehetséges, ezt ITT olvashatjátok el.
Akik pedig egészen komolyan gondolják, azoknak ajánlanám EZT az oldalt, itt egész kis közösség alakult már ki.
Egy másik BLOG a témában.
Illetve még egy részletes HONLAP, ami ebben a témában készült.
Azt hiszem, napkollektor készítéséről számtalan pontosan kidolgozott tervet találhatunk, így tényleg csak rajtunk áll, hogy – amennyiben persze a lehetőségek adottak – élünk-e ezzel a lehetőséggel. Akiknek van, nagyon szeretik, és azt mondják, bevált. Sokan pedig a megújuló energiaforrásokban látják a jövőt. Talán ez így is lesz, és egyszer hazánk is el jut oda, hogy lakosai többsége megengedheti magának az ilyesfajta környezetvédelmet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése