Pages

2012. július 30., hétfő

Indigó téma




Akik nem értenék miről is van szó és a címből valami töltőtollpatron reklámra gondolnának, azok számára nagyon gyorsan és lényegre törően szeretném felvázolni miről is van szó,  aztán szeretném saját véleményemet kifejteni  ezzel kapcsolatban.
Úgy a 60-as 70 es évektől elkezdtek egyre nagyobb „koncentrációban” születni olyan gyerekek, akiknek aura színe indigókék volt. innen is a nevük, hogy indigó gyerekek. Sokan születtek még a hippi generációban is de számuk egyre növekedett, míg a 90-es években érte el a csúcspontot. De miért is olyan különleges ez a jelenség, hiszen minden féle auraszínnel rendelkező emberek léteznek, miért lenne különleges az indigókék? A válasz egyszerű. Nem különleges, csupán egy fejlettségi szintet tükröz. Mit is jelent az indigó szín?

Aki jártas a keleti kultúrákban vagy spirituálisan képzettebb, az  tudja, hogy a különböző csakrákhoz különböző színeket rendelhetünk. Az indigó kék a 3. szem csakrának a színe, vagyis a tisztán látásé, intuícióé.


E fölött következik a korona csakra, tehát egy nagy spirituális fejlettséget mutat, ha valakinek az aurájában megjelenik az indigó, esetleg lila szín. Fontos, hogy lássuk azt, hogy indigó aurájú emberek mindig is születtek a történelem során, most csupán arról van szó, hogy  kimutathatóan megnövekedett a számuk. Ez semmiképpen sem lehet véletlen. Úgy tartják, az ő feladatuk, hogy felkészítsék az idősebb generációt a közelgő korszakváltásra, átformálják a társadalmat. Harcias természetük miatt mindennel szembe mennek, amiről érzik, hogy hamis, és a régi pénzközpontú érzéketlen világhoz kötődik. Sok felületes szülő  pszichológushoz  viszi  őket, és gyógyszerekkel elnyomják képességeiket. Szerencsére mára már sok tanár, tanító is hallott a jelenségről, így fel is ismerik ezeket a gyerekeket. Fontos leszögezni, hogy ezek a gyerekek nem betegek, csupán nem tudják elviselni az igazságtalanságokat, illetve ha nem egyenlő félként kezelik őket. Legtöbbjük olyan képességekkel bír, melyek számunkra természetesek, viszont átlag felnőtt ezeket a parajelenségek közé sorolná. Ilyen például a jövőbe látás, telekinézis, tisztán látás , tisztán hallás stb. 
A 90es évek 2. felétől csökkent a számuk és inkább egy új csoport a kristály gyermekek születtek le.
Ők már sokkal békésebbek, viszont az indigók legerősebb generációja akik a 80as évek végén 90es évek ején születtek, mára  20-on évesek.


Nagy részük nem definiálta önmagát, sokan nem is hallottak még erről a jelenségről, viselkedésük mégis tükrözi a jellemzőiket.


Interneten rengeteg  tesztet találhatunk, amiből kiderül, hogy indigók vagyunk, vagy sem, ezek ellenére ne felejtsük el, hogy a mint a névben is látjuk az aura színe a mérvadó.
Személy szerint én  3 évvel ezelőtt találkoztam először ezzel a kifejezéssel, hogy indigó gyerekek, indigó fiatalok. Azóta jobban belemélyedtem a témába, és sok honlapot, elemzést, tanulmányt, cikket végigolvastam. Indigó fórumokat is előszeretettel látogattam egy időben.
Amiket a fórumokon tapasztaltam arról szeretnék egy kicsit írni, mert ez a valóság szerintem, nem pedig amit olyanok írnak akik saját maguk kívülállók. Sokan vannak akik „indigószakértőként” meg akarják fejteni mi nekik a jó , mi jár a fejükben stb.
Az észrevételem a következő :
A fiataloknak van egy rétege aki úgymond divatból indigó. Trendi ez a dolog most,és úgy gondolja, ki akar tűnni valamivel, mivel a tesztek nagy része rá illik,így meg is nyugtatja magát, hogy ide tartozik. Egyfajta önigazolás ez. Viszont ezek mögött nincs valódi tartalom. Ezért őket könnyű kiszűrni, akár egy internetes fórum hasábjain is.
Elég sok indigó ismerősöm van, és jellemző rájuk, hogy ragaszkodnak saját igazukhoz, és gyakran nehezen fogadnak be olyan új dolgokat, amelyek esetleg megváltoztatnák a világképüket. Ez a makacsságukból fakad, illetve, hogy sokan közülük fensőbb rendűnek képzelik magukat.
Vannak közöttük, akik visszaélnek tudásukkal, erejükkel. Nekik kellene megérteniük, hogy attól hogy indigónak születtek, nem helyezhetik mások fölé magukat. Az ilyen embereken sokkal nagyobb a felelősség, hiszen hatalmas feladatuk van, sok ember rájuk vár, hogy mutassa nekik az utat. Így nekik kellene a legnagyobb alázatot tanúsítaniuk.

Sokan gondolják, hogy kiválasztottak, kiváltságosak, pedig ez nem kiváltság, hanem felelősség.



Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik felismerték leszületésük valódi célját, és saját útjukon járva segítenek másokat a fejlődésükben, az élet különböző területein.
Hallottam már nem egy indigótól, hogy  ők az evolúció következő lépcsőfoka stb. Hajlamosak beleveszni abba, hogy utálják a mostani rendszert, és csak rombolni akarnak. Ez valójában a könnyebbik út, mert rombolni mindenki tud, valójában ezzel csak frusztrációjukat élik ki mivel ők is tehetetlennek érzik magukat. Romboláshoz ugyanis nem kell tudás, azt bárki meg tudja csinálni. Hatalmas a különbség aközött, hogy ész nélkül rombol valaki, vagy hogy fellép bizonyos dolgokkal szemben és kiáll a saját és mások igazáért. Az utóbbihoz, sokkal nagyobb bátorság kell.
Látható, hogy az agresszivitás megjelenése a kilátástalanság és a mélyen felgyülemlett és megbújó félelmek kivetülése. Ezek a fiatalok nagyrészt nem kapták meg a megfelelő támogatást szülői részről, mivel a szülők legtöbbször nem spirituálisok így nem is veszik komolyan a gyereket. Ezért azok, ahogy felnőttek, elkezdték keresni, hogy miért mások mint a többi, és kapaszkodókat kerestek az életben, így mindegyikük világnézete nagyban függ azoktól a benyomásoktól, amik fejlődésük életük során érték őket, miközben önmagukat keresték.
Amiket felsoroltam nagyobb problémák mint gondolnánk. Ugyanis az indigó jelenség akár elfogadjuk akár nem, létezik, legfeljebb szemet hunyhatunk fölötte. Nem szeretnék általánosítani mivel nem szeretnék abba a hibába esni mint a legtöbb „szakember”, hogy általánosít és már-már belemagyarázás szinten elemzi őket.

Cikkemben próbáltam rávilágítani a problémákra, amivel kevesen foglalkoznak, mert csak a felszínre figyelnek. Az indigó jelenség viszont egy nagyon is valós dolog, amivel foglalkoznunk kell.

2 megjegyzés:

  1. Ha valoban igaz hogy nekünk kell egy rendszert megdönteni. Es igazi fenyegetest jelent a letünk. Akor vajon nem kellene mär nekünk most a rendszertöl tartani? Rengeteg forumot nezek de valahogy senki nem szämol azzal hogy ami ellen küzdünk vagy küzdeni fogunk az nem egy veszelytelen dolog. Sokan azt mondjäk hogy paranoiäs vagyok de megis ugy erzem hogy figyelnek es mint eddig mindig minden megerzesem legyen szo hazugsägrol vagy egy bizonyos törtenesröl igazolt ahogy az idönk ugy vele együt a veszely is közeleg....

    VálaszTörlés
  2. Ebben teljesen igazad van, ami ellen küzd nagyon sok ember, az nem veszélytelen dolog. De gondolj arra is, hogy ha nem küzdesz ellene, az is legalább akkora veszélyt jelent.
    Gondolok itt most az ételekbe tett adalékanyagokra, az oltásokba rejtett mérgekre, a chip-rendszerű ellenőrzésre, a cenzúrára, az email-ek ellenőrzésére...
    Ez a rendszer arra épült fel, hogy ellenőrizni tudja az embereket. Amerikában pl. már be is vezették néhány helyen, hogy oltás által chippeket ültetnek az emberekbe személyazonosítás céljából.
    Ez a rendszer azt veszi figyelembe, hogy minden ember roppant módon önző és számító, és önmagát helyezi előtérbe. Ha viszont szeretettel próbálsz mások felé fordulni, netán segítesz másoknak pl. cserekereskedelem formájában, vagy egyszerű ajándékozással, azzal a rendszer már nem tud mit kezdeni, nem tudja ellenőrizni.
    Mint ahogyan abba is kevesebb beleszólása van (tekintsünk most el a GMO vetőmagoktól) hogy ha a kiskertedben fogod magad és elkezdesz termelni, és az ételeid 80-100%-át te magad állítod elő. Máris kilépsz ezzel a fogyasztói társadalomból.
    Itt a harc inkább ezt jelenti, pontosabban fogalmazva a hatékony, eredményes változtatás ezt jelenti, mert csak így lehet kilépni azokból a dolgokból, amiket egy indigó/spirituális beállítottságú ember nem tart jónak.
    Létezik az a harc is, amikor erőn felül megy neki valaki a rendszernek, de az már önmagában halálra van ítélve, mert azzal, hogy a rendszernek megy neki, a rendszert támogatja energiával.
    Ha valami teljesen másba, újba kezd, és az indigó is harcias tulajdonságait arra használja fel, hogy másokat ébreszt, tájékoztat a világ jelenlegi helyzetéről, és alternatívát, megoldást kínál, az véleményem szerint sokkal inkább előrébb visz.
    Újabb szemléletmód felépítésére van szükség, aminek az alapja nem a pénz, hanem az emberi kapcsolatok, a szeretet, és mások segítése. Hiába hangzik utópisztikusan, jelenleg most ez tűnik a legjárhatóbb útnak. Érdemes megnézni pl. a működő ökofalvakat, ott ezek az értékek vannak első helyen.

    VálaszTörlés